Един от най-големите инвеститори в Twitter, саудитският принц Алуалид бин Талал

...
Един от най-големите инвеститори в Twitter, саудитският принц Алуалид бин Талал
Коментари Харесай

Смут в Twitter след офертата на Мъск за придобиване

Един от най-големите инвеститори в Twitter, саудитският принц Алуалид бин Талал не приема предлагането на Мъск за вдишване на надзор над обществената мрежа.

„ Не считам, че предлагането на Мъск е покрай действителната цена на " Туитър ", като се имат вероятностите за растежа на компанията ", написа принцът в обществената мрежа като реакция след отправената през вчерашния ден оферта от милиардера за пазаруването на обществената мрежа за 43 милиарда $.

В същото време бордът на шефовете на Twitter към момента обмисля офертата на Илон Мъск за придобиване на компанията, включваща и свалянето ѝ от борсата. Това е споделил на чиновниците на компанията основният изпълнителен шеф на Twitter Параг Агравал, споделят осведомени източници, представени от „ The Verge ”.

Агравал, който пое поста на изпълнителен шеф през ноември след напускането на Джак Дорси, се е срещнал със чиновниците на компанията, които са изразили опасения по отношение на бъдещето на мрежата, в случай че Мъск поеме надзор над нея.

Поне един чиновник е попитал за това каква е вероятността от бъдещи съкращения при сходен сюжети, като Агравал е декларирал, че в случай че има такива, те няма да бъдат от самостоятелните оценки за показване.

В отговор на различен въпрос какво ще се случи с вариантите за акции на чиновниците, в случай че Twitter стане частна компания, основният изпълнителен шеф е съобщи, че прекомерно рано за попдобни спекулации.

Преди срещата Мъск разкритикува опцията за бордът да предприеме дейности против договорката, като съобщи, че „ би било непростимо, в случай че офертата не се сложи на гласоподаване от акционерите “.

Коментарите на Агравал допускат, че Twitter няма да се подчини елементарно на капризите на Мъск и  че в идващите дни може да се разиграе сериозна борба за власт.

Бордът на Twitter може да реши да потърси други предложения за компанията или да одобри така наречен „ отровно хапче “  - тактика за отбиване на враждебно усвояване,.

Самият Мъск съобщи по време на софтуерната конференция TED в канадския град Ванкувър, че не е „ сигурен, че ще бъде в положение да придобие Twitter ”, макар че има техническата опция. Той също по този начин сподели, че има „ проект Б “, в случай че Twitter отхвърли предлагането му.

Днес „ Ню Йорк пост “ заяви, че към Twitter към този момент демонстрира интерес и компанията за частни вложения Thoma Bravo, която обмисля оферта за обществената мрежа.

Инвестиционната компания има портфолио с редица софтуерни компании, измежду които McAffee, Landesk и Barracuda, като тази седмица тя закупи американската компания за киберсигурност SailPoint за 6,9 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР